Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

2D: ΦΟΡΕΣΕ ΤΑ LEGO ΣΟΥ


Κλέβουν καρδιές τα κοσμήματά τους από τα περίφημα τουβλάκια. Τώρα που πρωτοβγαίνουν στις βιτρίνες, το σχεδιαστικό δίδυμο 2d (κατά κόσμον Γιάννης Βαγγελάκης και Αντώνης Βασιλείου) μας μιλά για τα Lego!

Πάντα μας άρεσαν τα Lego, όμως η ιδέα να τα κάνουμε κόσμημα προέκυψε καθώς φτιάχναμε το ντεκόρ για μια βιτρίνα. Τότε εκτιμήσαμε τη φόρμα και το σχεδιασμό τους. Η πρώτη μας συλλογή κυκλοφόρησε την άνοιξη και λειτούργησε σαν κόσμημα-παιχνίδι, με πολύ χρώμα. Αν την αναζητάς, θα έχουμε κάποια κομμάτια στο Meet Market, στο «TAF», αυτό το σαββατοκύριακο.
Η χειμερινή συλλογή «σοβαρεύει» τόσο στα χρώματα (κατά βάση μαύρο και γκρι, με λεπτομέρειες σε ροζ, κίτρινο, μπλε και κόκκινο) όσο και ως φόρμα: προσπαθήσαμε να κάνουμε το παιχνίδι περισσότερο κόσμημα. Έχει πολλά κολιέ και βραχιόλια αλλά και καρφίτσες, σκουλαρίκια, δαχτυλίδια.
Το μότο μας είναι «ξαναβάλτε το παιχνίδι στη ζωή σας». Θέλουμε τα Lego να παραμείνουν το κύριο υλικό μας, άλλωστε έχουν 1.400 εξαρτήματα κι εμείς αυτήν τη στιγμή χρησιμοποιούμε μόνο το 5%. Παρουσιάζοντας τα κοσμήματα, π.χ. στο Tell a Story, βρήκαμε τόσο πολλούς Legomaniacs, που δεν φανταζόμασταν ότι υπάρχουν. Ένα κορίτσι μου είπε: «Θέλω να ενταχθώ κι εγώ στη συνωμοσία των Lego!»
Απευθυνόμαστε κυρίως σε γυναίκες, υπάρχει όμως ένα unisex κομμάτι σαν στρατιωτική ταυτότητα. Στο μέλλον σκεφτόμαστε να πειραματιστούμε με φόρμες και αξεσουάρ (μπρελόκ, ζώνες κ.λπ.) για άντρες.
Η διανομή μας είναι εντελώς εναλλακτική, για να δεις πιο ελεύθερα την έννοια του κοσμήματος. Από τα τέλη Οκτωβρίου η καινούργια σειρά θα βρίσκεται στα καταστήματα Oikos, στο Occhi Concept Store και στο βιβλιοπωλείο ΚΟΑΝ.

Πηγη:athinorama.gr
Ιωάννα Γκομούζα
jgomouza@

Δεν υπάρχουν σχόλια: